Întrebări frecvente

Cum functioneaza Julia Robinson Mathematics Festival?

Vor fi pregatite aproximativ 12 mese, fiecare cu un unic set de probleme de matematică și cu cel puțin un coordonator. Începând cu ora 10, elevii se vor aseza pentru a lucra la masa pe care o considera interesanta. Elevii sunt încurajați să rămână pe fiecare activitate cel putin 30 de minute – nu există nici o presiune pentru a termina orice sarcină in acest timp. Invățarea matematica non-competitiva în cadrul festivalului nu consta in răspunsuri superficiale date intr-un timp scurt, ci elevii sunt incurajati sa persiste si sa persevereze in rezolvarea problemelor.

Cine sunt coordonatorii?

Coordonatorii sunt tineri iubitori ai matematicii in general elevi, majoritatea laureati ai olimpiadei nationale de matematica. Pe toti ii veti putea regasi treptat in seciunea Echipa.

Cine poate participa?

Sunt incurajati sa ne inscrie elevi cu varstele intre 10 si 14 ani. Pentru buna desfasurare a festivalului recomandam profesorilor sa participie cu un numar de maxim 7-10 elevi inscrisi pe scoala.

Care este nivelul de dificultate al problemelor?

Seturile de probleme incep cu intrebari usoare, si devin din ce in ce mai interesante. Puteti vizualiza cateva dintre seturile editiilor anterioare desfasurate in alte tari aici: http://jrmf.org/problems.php

Cu ce raman elevii?

Inspirati de provocarile matematice, elevii vor ramane cu amintirea frumoasa a invatarii prin colaborare, eficienta si distractiva. Elevii pot pastra seturile de probleme la care au lucrat. De asemenea, fiecarui participant i se va inmana la sfarsitul festivalului o diploma si un suvenir.

Alte intrebari?

Ne puteti contacta la unul dintre numerele de telefon de pe site sau prin completarea forumarului de contact.